KSENIJA LAZIĆ

Advokatski pripravnik

Obrazovanje:

  • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: master pravnik
  • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

  • 2015 Evropski parlament (stipendija Evropskog parlamenta u Briselu)

Radno iskustvo:

  • 2014 Advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Žunić
  • 2015 Pripravnik u Evropskom parlamentu, Brisel

Jezici:

Srpski (maternji), Mađarski (maternji), Engleski, Nemački

Ksenija Lazić je pripravnik u advokatskoj kancelariji Žunić.

Ksenija je počela da radi u kancelariji 2014. godine, nakon što je završila osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu kao jedan od najboljih studenata generacije. Zvanje master pravnika stekla je odbranivši master rad na temu „Problemi Evropske unije uzrokovani migrantskom i izbegličkom krizom.“

Tokom 2013. i 2014. godine bila je potpredsednik za akademske aktivnosti u Evropskom udruženju studenata prava (ELSA), koje okuplja studente prava i mlade pravnike iz čitave Evrope. U 2015. godini bila je jedna od deset najboljih studenata u Srbiji, nagrađena stipendijom Evropskog parlamenta u Briselu, gde je obavljala pripravničku vežbu dva meseca.

U toku studiranja predstavljala je fakultet na više prestižnih međunarodnih takmičenja, kao što su takmičenje u oblasti ljudskih prava (Human Rights Moot Court Competition) u Ljubljani, u kojem odlučuju sudije Evropskog suda za ljudska prava, i na jednom od najvećih takmičenja u oblasti međunarodnog krivičnog prava u Hagu (ICC Moot Court Competition). Ksenija je takođe učestvovala i na brojnim međunarodnim konferencijama, kao što su Beogradski model Evropske unije (BEUM) i Model Ujedinjenih nacija u Sloveniji (SiMUN). Njeno interesovanje za zaštitu ljudskih prava je dodatno unapređeno prilikom pohađanja jednogodišnje Pravne klinike za borbu protiv trgovine ljudima.

Ksenija govori srpski i mađarski jezik kao svoje maternje jezike, a engleski i nemački jezik govori tečno.

KONTAKT