JOVANA PETROVIĆ

Advokatski pripravnik

Obrazovanje:

  • Pravni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, master pravnik
  • Pravni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

  • 2013 – 2018 Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • 2017 – Nagrada za izvanredan uspeh postignut na svetskim i međunarodnim takmičenjima
  • 2016 – Prvo mesto u simulaciji suđenja pred Međunarodnim krivičnim sudom
  • 2014 – 2015 Nagrada za akadmeski uspeh u toku studija
  • 2013 – 2014 Nagrada za akademski uspeh u toku studija

Radno iskustvo:

  • 2018 – Advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Žunić
  • 2017 – 2018 Državno pravobranilaštvo – Odeljenje u Novom Sadu: mlađi savetnik

Jezici:

srpski (maternji), engleski

Jovana Petrović je advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Žunić, čijem timu se priključila u oktobru 2018. godine, nakon što je stekla zvanje master pravnik na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odbranivši temu „Nasilni nedržavni subjekti kao pretnja međunarodnom miru“.

Jovana je tokom osnovnih i master studija ocenjena najvišim ocenama, te je pohvaljena od strane svojih profesora zbog posebnog interesovanja i angažovanja u svim oblastima prava. Najveću zainteresovanost pokazala je za područje međunarodnog prava.

Tokom celokupnog studiranja, Jovana je bila stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osim toga, višestruko je nagrađivana od strane Pravnog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, za izuzetan akademski uspeh i uspeh na međunarodnim i svetskim takmičenjima. Učestvovala je dva puta na prestižnom takmičenju pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, gde je 2016. godine, zajedno sa svojim timom, osvojila prvo mesto. Pored toga, 2018. godine bila je takmičar simulacije suđenja pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu. Dobitnica je nagrade Kapetan Miša Anastasijević za promociju Srbije i njenog obrazovanja.

Jovana je obavljala stručnu praksu u Osnovnom i Višem sudu u Novom Sadu i kod Republičkog zaštitnika građana, a učestvovala je i u pravnoj klinici za izbegličko pravo, kao i simulaciji rada organa Ujedinjenih nacija.

Nakon završetka osnovnih studija, deset meseci radila je kao mlađi savetnik u Državnom pravobranilaštvu – Odeljenju u Novom Sadu.

Tečno govori engleski jezik.

KONTAKT