NIKOLA MARIĆ

IT konsultant

Obrazovanje:

  • Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu: Master elektrotehnike i računarstva
  • Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva

Radno iskustvo:

  • 2015 Rukovodilac IT Platform QC sektora u kompaniji doo Schneider Electric DMS NS
  • 2010-2015 Softver i test inženjer u kompaniji doo Schneider Electric DMS NS

Jezici:

Srpski (maternji) i Engleski

Nikola Marić je IT konsultant u advokatskoj kancelariji Žunić od 2015 godine.

Njegova glavna uloga je da konsultuje pravni tim oko aktivnosti koje se tiču IT sektora, kako bi se došlo do najboljih rešenja za klijente iz te specifične oblasti poslovanja.

Nikola ima preko sedam godina iskustva u IT industriji. Svoju karijeru je započeo kao Softver Inženjer u kompaniji Schneider Electric DMS NS, gde je trenutno rukovodilac IT Platforme QC sektora. Radeći u R&D diviziji, stekao je bogato iskustvo u razvoju standalone aplikacija, arhitekture naprednih enterprise sistema, web aplikacija, DevOps aktivnostima, automatizaciji testiranja softvera i njegovoj instalaciji. Nikola takođe ima značajno iskustvo u isporuci proizvoda u produkciono okruženje i radu sa klijentima. To je pokazao svojim angažovanjima na terenu – SAD (Progress Energy Carolinas) i Kanada (BCHydro). Poseduje ekspertsko znanje Agile metodologija (Scrum, SAFe, TDD) i praktično iskustvo u njihovoj primeni u razvojnom okruženju.

Radeći na menadžerskim pozicijama u svojoj karijeri (grupovođa i rukovodilac sektora), Nikola je usavršio svoje socijalne veštine, prenošenje znanja i upravljanje timovima različitih veličina.

Nikola Marić je stekao zvanje diplomiranog i master inženjera elektrotehnike i računarstva na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nikola tečno govori engleski jezik.

KONTAKT