NINA RADIN

Advokat | Član Zajedničke advokatske kancelarije Žunić sa sedištem u Novom Sadu

Obrazovanje:

 • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Master pravnik
 • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

 • 2017   Stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije (Dositeja) – za najbolje studente završne godine master akademskih studija
 • 2017   Nagrada za završene studije Univerziteta u Novom Sadu
 • 2016   Stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije (Dositeja) – za najbolje studente završne godine osnovnih akademskih studija
 • 2015   Stipendija Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika Univerziteta u Novom Sadu
 • 2014 – 2016   Nagrade za akademski uspeh u toku studija Univerziteta u Novom Sadu
 • 2014   Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 • 2013   Specijalna nagrada za izuzetan akademski uspeh u toku studija Univerziteta u Novom Sadu, za prosečnu ocenu 10.00

Radno iskustvo:

 • 2020  Član Zajedničke advokatske kancelarije Žunić Novi Sad
 • 2017   Advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Žunić
 • 2017   Članstvo u Advokatskoj komori Vojvodine

Nina Radin je advokat i član Zajedničke advokatske kancelarije Žunić Novi Sad. Član je Advokatske komore Vojvodine, a timu kancelarije priključila se 2017. godine.

Oblasti kojima se pretežno bavi su pravo intelektualne svojine, IT pravo, nekretnine i imovinskopravni odnosi, ugovori i trgovina.

U oblasti prava intelektualne svojine naročito iskustvo poseduje u postupcima registracije žiga u nacionalnim i međunarodnim okvirima, postupcima zaštite industrijskog dizajna i brenda, zaštite autorskih prava (uključujući i autorska prava na internetu), zaštite internet domena, zatim u procesima deponovanja autorskog dela i u postupcima zaštite poverljivosti i poslovne tajne. U Nininu ekspertizu spada i zastupanje klijenata u sporovima povodom zaštite žigova i autorskog prava, pri čemu bogato iskustvo poseduje kako u postupcima zaštite intelektualne svojine pred sudovima, tako i pred Zavodom za intelektualnu svojinu RS. Pored zastupanja klijenata u procesima ostvarivanja zaštite i u sporovima, poseduje bogato iskustvo u sačinjavanju svih vrsta ugovora iz oblasti intelektualne svojine, a naročito: ugovora o prenosu prava intelektualne svojine, autorskih ugovora, ugovora o licenci žiga itd.

Nina se u svom radu specijalizovala i za ugovorne odnose u međunarodnom privrednom pravu, sa naročitim fokusom na ugovore o konsultantskim uslugama, ugovore o distribuciji, ugovore o posredovanju, ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, ugovore o kupoprodaji robe i usluga, kao i za sačinjavanje i savetovanje u vezi sa ugovorima o razvoju i izdavanju video igara.

U oblasti nekretnina i imovinskopravnih odnosa kroz praksu se posebno specijalizovala za pružanje pravne pomoći domaćim i stranim, fizičkim i pravnim licima u procesima kupoprodaje nepokretnosti, kako u prisustvu, tako i bez fizičkog prisustva ugovornih strana u Srbiji, uključujući i zastupanje u procesu kupoprodaje nekretnina od investitora u procesu izgradnje; kao i za sačinjavanje kompleksnih ugovora o zakupu poslovnog prostora i ugovora o upravljanju i održavanju objekata; ali i za sporove koji se tiču imovinskopravnih odnosa.

Nina je završila master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, u oblasti međunarodnog privrednog prava, zaštite ljudskih prava pred Evropskim sudom za ljudska prava i u oblasti međunarodnih odnosa. Master tezu odbranila je na temu „Naknada štete zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku”.

Takođe je bila član tima Pravnog fakulteta, u ulozi zastupnika odbrane, na prestižnom svetskom međunarodnom takmičenju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot u Beču, kao i na regionalnim rundama na Sofia Vis Pre-Moot 2017 u Privrednoj komori Bugarske i na Belgrade Open Pre-Moot Competition u Beogradu, ostvarivši zavidne rezultate.

Nina tečno govori engleski jezik, a služi se nemačkim i španskim.

NEWSLETTER

Budite u toku sa najvažnijim informacijama