POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

Važi od 20.08.2018.

Koristimo kolačiće za prikupljanje podataka o korišćenju Sajta. Svrha prikupljanja podataka putem kolačića nema u cilju da identifikuje korisnike Sajta, već da poboljša sadržaj Sajta i unapredi Vaše korisničko iskustvo.

Ukoliko želite da blokirate upotrebu kolačića, to možete uraditi putem odgovarajućeg menija u okviru Vašeg internet pretraživača.

Sajt koristi nekoliko vrsta kolačića, koji se koriste u različite svrhe:

  • Neophodni kolačići – ovi kolačići čine da Sajt bude upotrebljiv tako što omogućavaju osnovne funkcije kao što su navigacije stranica i pristup zaštićenim delovima Sajta. Sajt ne može pravilno da funkcioniše bez ovih kolačića.
  • Statistički kolačići – pomažu nam da razumemo način na koji posetioci Sajta koriste naš Sajt tako što anonimno prikupljaju i prijavljuju podatke.
  • Kolačići trećih strana – na primer, kolačići za dodatke za društvene mreže (Facebook, Twitter, Youtube). Ove kolačiće ne kontroliše Advokatska kancelarija Žunić već treća lica. Posetioci Sajta bi trebalo da se upoznaju sa Uslovima korišćenja kolačića trećih strana na sajtovima tih strana, gde korisnici mogu da odbiju ili da daju saglasnost za korišćenje kolačića trećih strana.
  • Marketinški kolačići – pomažu nam da vam omogućimo dobro korisničko iskustvo, prilagodimo sadržaj Sajta i omogućavaju nam da neprestano poboljšavamo Sajt.
Naziv kolačićaIzvorVrstaTrajanjeSvrha
r/collectdoubleclick.netPixelSesijskiOvaj kolačić se koristi za slanje podataka Google Analitici o uređaju i ponašanju posetioca. Ovaj kolačić prati posetioca na više uređaja i marketinških kanala.

Kako da blokirate kolačiće?

Većina internet pretraživača je konfigurisana da podrazumeva prihvatanje kolačića. Međutim, ukoliko želite da odbijete ili izbrišete kolačiće (ili sličnu tehnologiju), molimo Vas da pogledate odeljak za pomoć i podršku na Vašem pretraživaču za uputstva o tome kako da blokirate ili obrišete kolačiće (npr: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox i Safari).

Imajte u vidu da svaki pretraživač ima različite procedure za upravljanje i konfigurisanje kolačića. Međutim, ukoliko koristite podešavanja pretraživača da blokirate sve kolačiće (uključujući i neophodne kolačiće), moguće je da nećete imati pristup svim ili određenim delovima Sajta.

Izmene naše Politike upotrebe kolačića

Ova Politika upotrebe kolačića može biti ažurirana s vremena na vreme. Ukoliko promenimo bilo šta od značaja u vezi sa ovom Politikom upotrebe kolačića, obavestićemo vas putem pop-up ekrana na Sajtu u razumnom roku, pre i nakon izmene. Možete pregledati našu Politiku upotrebe kolačića putem Sajta, tako što ćete kliknuti na link ,,Politika privatnosti”.