fotografija za sajt

MARIJA MEDIĆ

Advokatski pripravnik

Obrazovanje:

  • Pravni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu: Master prava (u toku)
  • Pravni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

  • 2020   Stipendista Fonda za mlade talente u saradnji sa Ministarstvom za sport i omladinu za 2019/20 školsku godinu (Dositeja)
  • 2018   Dobitnik Nagrade Univerziteta u Novom Sadu za postignuti uspeh tokom studiranja sa prosečnom ocenom 9,73
  • 2016-2020   Stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • 2016   Nosilac diplome „Jovan Jovanović Zmaj“ kao đak generacije društveno-jezičkog smera u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad

Radno iskustvo:

  • 2020   Advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Žunić

Jezici:

srpski (maternji) jezik, engleski jezik, služi se nemačkim

Marija Medić je advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji Žunić. Pridružila se timu kancelarije 2020. godine. Trenutno se nalazi pod mentorstvom advokata specijalizovanih za Radno i Privredno pravo, kao i oblast Nepokretnosti.

Marija Medić diplomirala je 2020. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, među prvima u generaciji. Na osnovu svih dosadašnjih ostvarenih uspeha tokom obrazovanja, spada u 1% najboljih studenata njene generacije. Tokom završne godine osnovnih akademskih studija, Marija je bila stipendista Ministarstva za sport i omladinu (Dositeja) kao i tokom celih studija stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Trenutno je student na Master studijama na Pravnom fakultetu, gde je izabrala da se podrobnije upozna sa materijom Autorskog prava i Prava industrijske svojine, kao i Prava konkurencije.

Tokom Osnovnih studija pohađala je brojne prakse u pravosudnim organima i Pravnu kliniku za zaštitu životne sredine. Takmičila se kao aplikant predstavljajući fakultet na Regionalnom takmičenju pred Evropskim sudom za ljudska prava, koje se održalo u Skopju, 2018. godine, pod okriljem Saveta Evrope i Civil Right Defenders-a.

NEWSLETTER

Budite u toku sa najvažnijim informacijama

NOVI SAD

BEOGRAD

NOVI SAD

BEOGRAD