2 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Pobeda za Zunic Law u postupku za osporavanje žiga sa elementom postupanja u lošoj veri

17/01/2024

Zunic Law sa zadovoljstvom saopštava još jedan značajan uspeh u postupku za osporavanje žiga koji uključuje tvrdnje o podnošenju zahteva za registraciju žiga sa elementima postupanja u lošoj veri. Nedavno smo primili drugostepenu presudu Apelacionog suda u predmetu koji je vodila partnerka Tijana Žunić Marić, zastupajući klijenta Petroprocess.

Pobeda je obuhvatala sveobuhvatni izazov na žig druge strane i imajući u vidu retkost sudske prakse u domaćem zakonodavstvu po ovom pitanju, posebno u vreme podnošenja, ovaj uspeh naglašava značaj naših napora. Zunic Law je prethodno trijumfovao pred prvostepenim sudom, Višim sudom u Beogradu, dokazujući da je podnosilac zahteva za žig u reči „Petroprocess“ delovao u lošoj veri. Apelacioni sud je potvrdio ove zaključke u drugostepenoj odluci.

Ovaj uspeh se proširuje na još jedan slučaj gde smo obezbedili zaštitu poslovnog imena našeg klijenta pred Trgovinskim sudom u Novom Sadu. Ova dvostruka pobeda pokazuje posvećenost snalaženju u složenim pravnim okolnostima i postizanju izuzetnih rezultata za naše klijente, često se oslanjajući na principe u stranoj praksi intelektualne svojine.

Prethodni uspeh u postupku

Ovaj nedavni uspeh nadograđuje naš prethodni uspeh u sličnom pravnom sukobu za Petroprocess. U maju 2021. godine, naš tim je obezbedio povoljnu presudu Privrednog suda, zabranjujući drugoj strani upotrebu dela imena “Petroprocess” zbog nelojalne konkurencije proizašle iz sličnosti poslovnih imena. Ova pobeda ne samo da je zaštitila našeg klijenta, već je doprinela razvoju prava intelektualne svojine i pravne prakse u vezi sa nelojalnom konkurencijom u Srbiji.

Pravne posledice postupka

Značaj ovih pobeda proteže se izvan pojedinačnih slučajeva. One doprinose razvoju sudske prakse, posebno u vezi sa aplikacijama i registracijama žiga sa elementima loših namera gde su pravni okviri još uvek u razvoju. Naša posvećenost uspostavljanju pravnih presedana obezbeđuje da biznisi poput Petroprocess dobijaju zaštitu koju zaslužuju na sve konkurentnijem tržištu.

Slični blogovi

2 min čitanja

Zunic Law

10/05/2024

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.