1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Predavanje „Prava na privatnost i zaštitu podataka u informatičkom dobu”

07/08/2018

U periodu od 1. do 8. avgusta 2018. godine, u organizaciji Evropskog udruženja studenata prava (ELSA), u Novom Sadu je po prvi put održana letnja škola na temu Zaštite ljudskih prava (ELSA Summer Law School 2018 Novi Sad – Human Rights Protection), u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Centralna tema letnje škole bila je zaštita ljudskih prava u domaćim i međunarodnim pravnim sistemima, sa fokusom na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

Četvrtog dana održavanja letnje škole, advokat Tijana Žunić Marić je na poziv Evropskog udruženja studenata prava održala predavanje na temu „Zaštita privatnosti i čuvanje podataka u Informatičkom dobu” (Data Privacy and Protection in Digital Age). Preko šezdeset studenata prava i mladih pravnika kako iz Evrope, tako i iz čitavog sveta, je aktivno učestvovalo u ovom predavanju diskutujući na temu slučaja Cambridge Analytica i ostalih događaja koji su obeležili nekoliko prethodnih godina po pitanju privatnosti i zaštite podataka na svetskom nivou. Naročita pažnja je posvećena analizi pojedinih rešenja u Opštoj uredbi za zaštiti podataka o ličnosti (GDPR), koja je stupila na snagu 25. maja 2018. godine u EU.

Studenti su pokazali visok stepen svesti o važnosti zaštite i čuvanja podataka i izrazili veliko interesovanje za temu, što predstavlja posebno zadovoljstvo članovima tima AK Žunić. Advokatska kancelarija Žunić pridaje veliku pažnju i podstiče formalno i neformalno obrazovanje i edukacije svojih zaposlenih i saradnika. Takođe, čvrsto verujemo u nesebično deljenje znanja i prenošenje iskustva mlađim generacijama pravnika i studentima, pa je članovima našeg tima uvek zadovoljstvo da doprinesu svojim učešćem ovakvim i sličnim događajima.

Studentima i mladim pravnicima koji su učestvovali na ELSA Summer Law School 2018 Novi Sad – Human Rights Protection želimo da se zahvalimo na odličnom odzivu i sjajnoj interakciji, kao i da im poželimo puno sreće u nastavku školovanja i uspešnog rada.

Slični blogovi

1 min čitanja

Zunic Law

25/01/2021

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.