thumbnail_Logo_4_vectorized
1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Tijana Žunić Marić učestvovala je na trećoj konferenciji „Budućnost rada“

26/11/2020

25. novembra 2020. godine održana je treća nacionalna konferencija pod nazivom: „Budućnost rada – zavodljivi svet rada na daljinu“ putem Zoom platforme, koja je organizovana od strane Centra za istraživanje javnih politika (CENTAR), i pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije rada.

Na konferenciji su učestvovali stručnjaci iz raznih oblasti i iz različitih organizacija, a neki od njih su Džon Mesindžer vođa tima Grupe za uslove rada i jednakost, iz Međunarodne organizacije rada, Danilo Krivokapić, direktor SHARE Fondacije, Barbara Gerstenberger rukovodilac Sektora za kvalitet uslova rada iz Eurofound-a kao i mnogi drugi.

Kako je advokat-partner Tijana Žunić Marić specijalizovana u oblasti radnog prava, a kako je sama tema usko povezana sa ovom oblašću bila je jedna od govornika ove konferencije. Tijana je govorila u delu koji je bio vezan za monitoring zaposlenih tokom rada, konkretno o tome kako se poslodavcima može omogućiti uvid u rad zaposlenih, bez kršenja prava zaposlenih na privatnost.

S obzirom na to da je većina nas tokom pandemije COVID-19 iskusila kakav je rad od kuće i kako to veoma lako može postati normalna pojava u budućnosti, cilj ove konferencije bio je da se pozabavi sledećim pitanjem: da li rad na daljinu predstavlja novu slobodu koja vodi dostojanstvenijem radu, ili je reč o prečici ka platformizaciji rada?

Za kraj, želimo da kažemo da nam je bila čast što smo bili učesnici ovakve konferencije. Želimo da se zahvalimo onima koji su organizovali ovu konferenciju, kao i svim govornicima konferencije koji su nam približili kakva nas to budućnost (verovatno) čeka.

Slični blogovi

6 min čitanja

Nemanja Žunić

10/03/2023

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.