Konferencija Poslovni izazovi IT pravnika u Londonu

Pored konferencija „Novi modeli Outsourcinga” i „Big Data, veštačka inteligencija, tehnologija i pravo” predstavnici Advokatske kancelarije Žunić prisustvovali su još jednoj konferenciji iz oblasti IT prava. Konferencija „Poslovni izazovi IT pravnika” održana je 8. juna 2017. godine u Institutu za inženjering i tehnologiju u Londonu. Govorilo se o sledećim, veoma zanimljivim temama za IT pravnike, u okviru četiri panel diskusije:

  • Novi trendovi u vezi sa ukrštanjem, upotrebom i zadržavanjem podataka
  • Upotreba novih načela za IT ugovore
  • Lažne vesti, ad-tech i odgovornost
  • Pravni problemi u vezi sa veštačkom inteligencijom i mašinskim učenjem

Konferencija je okupila advokate, zastupnike i predstavnike in-house timova, kao što su Grem Smit (Graham Smith), partner u Bird & Bird LLP, Erik Metkalf (Eric Metcalfe), advokat u Monckton Chambers, Bridžit Flitvud (Bridget Fleetwood) pravni zastupnik u Pinsent Masons LLP, Kit Burden (Kit Burden) partner i potpredsednik IT sektora u DLA Piper (UK) LLP, Metju Levi (Matthew Lavy), advokat u 4 Pump Court i druge izuzetne pravnike praktičare.

Takođe, Aleks Diplidž (Alex Depledge), preduzetnik, jedna od suosnivača poznatog start-upa Hassle.com, govorila je o svom putovanju od ideje do uspešnog posla, sa sedamdeset zaposlenih sa punim radnim vremenom, koji su se pridružili firmi u roku od dvanaest meseci od njenog osnivanja. Osim toga, dr Andrea Metvajšajn (dr Andrea M Matwyshyn) profesor prava i kompjuterskih nauka, na Northeastern Univerzitetu, predstavila je neke važne pravne izazove vezano za Internet of bodies.

Na konferenciji raspravljani su neki od stvarnih izazova sa kojima se IT pravnici danas susreću, a naša kancelarija sa zadovoljstvom učestvuje na ovakvim perspektivnim događajima.

Najnovije: