1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Tijana Žunić Marić učesnica konferencije „Svevideće oko“ o nadzoru zaposlenih na radu od kuće

01/03/2022

U organizaciji Centra za istraživanje javnih politika, 28. februara 2022. održana je online konferencija „Svevideće oko: Kako je rad na daljinu tokom Kovida-19 otvorio vrata za sveprisutnost poslodavaca u životu radnika” na temu rada na daljinu i nadzora zaposlenih na radu od kuće, a partner Tijana Žunić Marić je na poziv Centra učestvovala kao jedan od govornika u okviru prve sesije posvećene ovim aktuelnim pitanjima.

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) se od svog osnivanja 2010. godine izdvojio kao jedna od najrelevantnijih think-tank organizacija koja se putem istraživanja i javnog zagovaranja bavi temama koje su okrenute ka budućnosti rada u Srbiji, inkluzivnoj bezbednosti i stvaranju održivih partnerstava usmerenih ka društvenim promenama između ostalih.

Prema podacima iz istraživanja CENTRA, tokom 2020. godine, 9% radne snage u Srbiji preusmereno je na rad od kuće, a kako se zvanični podaci za 2021. još uvek čekaju, veruje se da je taj broj još veći. Ova praksa stvorila je prostor za poslodavce da pomoću različitih informaciono-komunikacionih rešenja prate svoje zaposlene. Iz rezultata novog istraživanja, može se zaključiti da poslodavci i zaposleni ni danas nisu svesni svojih prava i obaveza u vezi sa radom od kuće. Pomenuto istraživanje je takođe pokazalo da 75% radnika koji rade na daljinu nisu svesni da se njihov učinak prati na daljinu.

Partner Tijana Žunić Marić je govorila u prvoj sesiji konferencije zajedno sa Danilom Krivokapićem, direktorom SHARE fondacije, a na temu pravne regulative nadzora zaposlenih u Srbiji.

Među učesnicima našli su se i Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Nevena Ružić iz Fondacije za otvoreno društvo Srbije i Stefan Todić, pravni zastupnik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

Kombinovanje rada od kuće i rada iz prostorija poslodavca je pitanje koje nije dovoljno detaljno regulisano u Srbiji. Međunarodne tendencije su takve da sada mnoge države, u post Covid fazi, vrše reviziju svojih nacionalnih zakona i verovatno će doći do neke vrste harmonizacije u smislu da će svi zakoni još dublje regulisati ovo pitanje. Mi u Zakonu o radu imamo praktično samo dva člana koja su posvećana ovoj temi i naš Zakon za sada još uvek prepoznaje isključivo ili-ili, dakle, ili radite van prostorija poslodavca ili radite u prostorijama poslodavca. Ovo smo uspevali da premostimo unoseći odgovarajuće anekse koji pružaju tu mogućnost.

Tijana Žunić Marić

Kako je Tijana naglasila u objavi portala B92 o konferenciji, često postoji hibridni model gde se radi i od kuće i u firmi, što često prevazilazi mogućnosti da se uredi kroz zaključivanje ankesa ugovora o radu.

Šta Tijana kaže o regulaciji rada od kuće možete pročitati i u tekstu koji je objavio Paragraf, a u kom su fokus obaveze poslodavca da zaposlenima koji rade od kuće isplaćuju naknadu troškova za korišćenje sopstvenih sredstava za rad.

Pogledajte celu konferenciju „Svevideće oko“ i poslušajte šta Tijana i drugi učesnici kažu o ovoj altuelnoj temi.

Slični blogovi

3 min čitanja

Zunic Law

21/02/2024

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.