1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Zunic Law advokati održali radionicu u Vojvođanskom IKT klasteru

31/01/2018

Dana 26.01.2018. godine advokati Tijana Žunić Marić i Nemanja Žunić u organizaciji Vojvođanskog IKT Klastera (VOICT), održali su radionicu pred predstavnicima vodećih IT kompanija, na sledeće teme:

  • Ključni pravni aspekti ugovora o razvoju softvera 
  • Procedure poverljivosti u IT sektoru.

Radionica je obuhvatila izazove sa kojima se susreću IT firme u Srbiji tokom pregovora sa inostranim klijentima prilikom zaključivanja ugovora o razvoju softvera. Tokom prvog dela predavanja, advokati Advokatske kancelarije Žunić, su predstavili neka od praktičnih pravnih rešenja, oslanjajući se na propise i sudsku praksu iz pravnog sistema Velike Britanije i SAD. Drugi deo predavanja je bio usmeren na davanje konkretnih pravnih saveta povodom uvođenja procedura poverljivosti u firmama u IT sektoru, po ugledu na interne procedure koje su razvijene u nekim od vodećih svetskih kompanija.

Navedena radionica je prva radionica u nizu na temu pravnih aspekata poslovanja IT sektora u okviru Vojvođanskog IKT Klastera, koju je Advokatska kancelarija Žunić organizovala u svojstvu pridruženog člana. Njoj su prisustvovali predstavnici neka od najvećih imena srpske softverske industrije.

Inače, Vojvođanski IKT klaster je udruženje koje okuplja vodeće domaće kompanije iz sektora informacionih tehnologija, koje su prepoznale da ovakva platforma daje mogućnost za brži i bolji napredak IT zajednice, ne samo u okviru klastera već i uopšte u Srbiji. Ova asocijacija uživa snažnu podršku zajednice kroz institucije iz oblasti obrazovanja, regionalnog razvoja i civilnog sektora, a Advokatska kancelarija Žunić je jedina članica klastera koja potiče iz sektora pravnih usluga.

Slični blogovi

1 min čitanja

Zunic Law

01/04/2024

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.