Advokat Jelena Đukanović učesnik 20. međunarodne konferencije posvećenoj e-trgovini

e trgovina u srbiji, elektronska trgovina u srbiji

17. decembra 2020. godine, advokat Jelena Đukanović učestvovala je na 20. međunarodnoj konferenciji „E-trgovina 2020“. Pored 20. jubileja, konferenciju je ove godine okarakterisalo i to što se održala online, umesto na jezeru Palić, gde se tradicionalno održava.

Konferencija „E-trgovina“ je poznata po tome što je najveća konferencija o e-trgovini u Srbiji, koja je posvećena praćenju nastanka i razvoja domaćeg i regionalnog tržišta e-trgovine i e-poslovanja od 2001. godine. Konferencija tradicionalno okuplja najistaknutije stručnjake i donosioce odluka u oblasti e-trgovine koji su zainteresovani da se informišu o modernim dostignućima u oblasti e-trgovine i e-poslovanja, kao i o tome kako se ona mogu primeniti u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnji izvanredni govornici pokrili su razne teme, od oblasti e-trgovine, digitalnog marketinga, B2B i B2C e-trgovine, internet marketinga, sistema online plaćanja i zaštite elektronskih transakcija na internetu, do sistema e-poslovanja i cloud-computing-a, između ostalog.

Advokatska kancelarija Žunić se u poslednjih par godina posebno fokusirala na rad sa klijentima u informacionom prostoru, a posebno na e-trgovinu, pružajući strategijske savete preduzećima koja posluju online, kako trgovini usmerenoj ka potrošaču (B2C), tako i trgovini između kompanija (B2B).

Zbog širokog i značajnog iskustva u savetovanju i zastupanju brojnih preduzeća koja se bave e-trgovinom (lokalno i međunarodno) u okviru našeg specijalizovanog odeljenja, advokat Jelena Đukanović prihvatila je poziv organizatora da se pridruži Mirjani Damjanović, načelniku tržišne inspekcije u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, na panelu koji je bio posvećen e-trgovini u Srbiji, sa pravne strane.

Konkretno, u ovom delu konferencije, Jelena je objasnila koje su to najčešće greške trgovaca koji se bave e-trgovinom u praksi. Neki od najčešćih propusta o kojima je govorila bili su marketinške aktivnosti i kolačići, nepravilno definisanje uslova prodaje za B2B kao i B2C modele preduzeća, pravo na odustanak od ugovora, obaveza informisanja potrošača, kao i prodajni podsticaji.

Kako Advokatska kancelarija Žunić podržava događaje i aktivnosti ove vrste, koji su usmereni ka podizanju svesti i značaja pravne regulative e-trgovine, bilo nam je zadovoljstvo što je jedna od naših advokata, specijalizovana za ovu oblast prava bila u prilici da doprinese još jednoj dobro organizovanoj i uspešnoj konferenciji, zajedno sa mnogim izuzetnim donosiocima odluka u ovoj oblasti.

Najnovije:

NEWSLETTER

Budite u toku sa najvažnijim informacijama

NOVI SAD

BEOGRAD

NOVI SAD

BEOGRAD