thumbnail_Logo_4_vectorized
1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Advokat Jelena Đukanović učesnik 20. međunarodne konferencije posvećenoj e-trgovini

18/12/2020

Na poziv organizatora, advokat Jelena Đukanović je 17. decembra 2020. godine učestvovala na 20. međunarodnoj konferenciji „E-trgovina 2020“. Pored 20. jubileja, konferenciju je ove godine okarakterisalo i to što se održala online, umesto na jezeru Palić, gde se tradicionalno održava.

Konferencija „E-trgovina“ je poznata po tome što je najveća konferencija o e-trgovini u Srbiji, koja je posvećena praćenju nastanka i razvoja domaćeg i regionalnog tržišta e-trgovine i e-poslovanja od 2001. godine. Konferencija tradicionalno okuplja najistaknutije stručnjake i donosioce odluka u oblasti e-trgovine koji su zainteresovani da se informišu o modernim dostignućima u oblasti e-trgovine i e-poslovanja, kao i o tome kako se ona mogu primeniti u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnji panelisti pokrivali su teme od različitih aspekata e-trgovine, digitalnog marketinga, B2B i B2C e-trgovine, internet marketinga, sistema online plaćanja i zaštite elektronskih transakcija na internetu, do sistema e-poslovanja i cloud-computing-a, između ostalog.

Advokatska kancelarija Žunić se u poslednjih par godina posebno fokusirala na rad sa klijentima u digitalnom prostoru, a posebno na e-trgovinu, pružajući strategijske savete firmama koje su fokusirane na digitalno poslovanje, kako trgovini usmerenoj ka potrošaču (B2C), tako i trgovini između kompanija (B2B).

Zbog širokog i značajnog iskustva u savetovanju i zastupanju brojnih kompanija koja se bave e-trgovinom (lokalno i međunarodno) u okviru našeg specijalizovanog departmana, advokat Jelena Đukanović prihvatila je poziv organizatora da se pridruži Mirjani Damjanović, načelniku tržišne inspekcije u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na panelu koji je bio posvećen e-trgovini u Srbiji sa pravne strane.

Tokom panela, Jelena je pričala o iskustvima iz prakse i koje su to najčešće greške koje prave e-trgovci. Neki od najčešćih propusta o kojima je govorila ticali su se marketinških aktivnosti i upotrebe kolačića, nepravilno definisanih uslova prodaje za B2B kao i B2C modele poslovanja, pravo na odustanak od ugovora, obaveza informisanja potrošača, kao i prodajni podsticaji.

Kako Advokatska kancelarija Žunić podržava događaje i aktivnosti koji su usmereni ka podizanju svesti i značaja pravne regulative e-trgovine, bilo nam je zadovoljstvo što je jedan od naših advokata bila u prilici da doprinese još jednoj dobro organizovanoj i uspešnoj konferenciji zajedno sa ključnim učesnicima na tržištu iz ove oblasti.

Slični blogovi

2 min čitanja

Zunic Law

06/06/2022

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.