Advokatska kancelarija Žunić se pridružila organizaciji Global Legal Blockchain Consortium

12.

Okt 2018.

Prijavi se za vesti i blog

Advokatska kancelarija Žunić se pridružila organizaciji Global Legal Blockchain Consortium (GLBC) kao jedna od prvih advokatskih kancelarija iz Jugoistočne Evrope.

Advokatska kancelarija Žunić je jedina kancelarija u regionu koja je specijalizovana za pravo u okviru IT sektora, kao i dokazani ,,rani usvajač’’ upotrebe tehnologije i inovacija u inače tradicionalno zatvorenoj advokatskoj profesiji.

,,Čast nam što smo postali deo GLBC-a, prve globalne zajednice koja je u potpunosti posvećena korišćenju potencijala blockchain tehnologije u industriji prava i radujemo se budućoj razmeni ideja sa ostalim uvaženim članicama Konzorcijuma”, izjavio je Nemanja Žunić, partner u Advokatskoj kancelariji Žunić i rukovodeći za sektor kriptovaluta & ICO unutar Kancelarije.

,,Obzirom na aktivno učešće u nekoliko ICO Savetodavnih odbora, kao i na naše iskustvo sa pružanjem pravne podrške kompanijama koje trguju kriptovalutama, tim Advokatske kancelarije Žunić je veoma otvoren za razmenu stečenih znanja i iskusatva sa GLBC zajednicom i radujemo se unapređenju postojećeg znanja o blokchain-u i njegovoj primeni u industriji prava”.

Dejvid Fišer, direktor i osnivač organizacije Global Legal Blockchain Consortium, dodaje: ,,Globalno interesovanje koje ne jenjava za primenu blockchain tehnologija u industriji prava ne prestaje da me zadivljuje. Svakodnevno imamo sve više međunarodnih članica u okviru GLBC, što je izvanredno. Želimo da poželimo dobrodošlicu Advokatskoj kancelariji Žunić unutar GLBC i radujemo se njihovom učešću”.

Organizacija Global Legal Blockchain Consortium odnedavno broji više od 125 članova, u okviru kojih se nalaze velike kompanije, advokatske kancelarije, softverske kompanije i univerziteti koji su se povezali kako bi unapredili standarde koji regulišu korištenje blokchain tehnologije u pravu. Konkretno, konzorcijum se fokusira na niz problema koji se bave poboljšanjem sigurnosti, privatnosti, produktivnosti i interoperabilnosti u okviru ekosistema pravne tehnologije. Za više informacija o GLBC-u, posetite njihovu veb stranu.

Podeli novost

Najnovije:

KONTAKT