1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Advokatska kancelarija Žunić postala član Global Legal Blockchain Consortium

12/10/2018

Advokatska kancelarija Žunić se pridružila organizaciji Global Legal Blockchain Consortium (GLBC) kao jedna od prvih advokatskih kancelarija iz Jugoistočne Evrope.

„Čast nam što smo postali deo GLBC-a, prve globalne zajednice koja je u potpunosti posvećena korišćenju potencijala blockchain tehnologije u industriji prava i radujemo se budućoj razmeni ideja sa ostalim uvaženim članicama Konzorcijuma”, izjavio je Nemanja Žunić, partner u Advokatskoj kancelariji Žunić i rukovodeći za sektor kriptovaluta & ICO unutar Kancelarije.

„S obzirom na aktivno učešće u nekoliko ICO Savetodavnih odbora, kao i na naše iskustvo sa pružanjem pravne podrške kompanijama koje trguju kriptovalutama, tim Advokatske kancelarije Žunić je veoma otvoren za razmenu stečenih znanja i iskusatva sa GLBC zajednicom i radujemo se unapređenju postojećeg znanja o blokchain-u i njegovoj primeni u industriji prava”.

Dejvid Fišer, direktor i osnivač organizacije Global Legal Blockchain Consortium, dodaje: „Globalno interesovanje koje ne jenjava za primenu blockchain tehnologija u industriji prava ne prestaje da me zadivljuje. Svakodnevno imamo sve više međunarodnih članica u okviru GLBC, što je izvanredno. Želimo da poželimo dobrodošlicu Advokatskoj kancelariji Žunić unutar GLBC i radujemo se njihovom učešću”.

Organizacija Global Legal Blockchain Consortium odnedavno broji više od 125 članova, u okviru kojih se nalaze velike kompanije, advokatske kancelarije, softverske kompanije i univerziteti, koji su se povezali kako bi unapredili standarde koji regulišu korištenje blokchain tehnologije u pravu. Konkretno, konzorcijum se fokusira na niz problema koji se bave poboljšanjem sigurnosti, privatnosti, produktivnosti i interoperabilnosti u okviru ekosistema pravne tehnologije. Za više informacija o GLBC-u, posetite njihovu veb stranu.

Slični blogovi

3 min čitanja

Zunic Law

03/11/2021

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.