thumbnail_Logo_4_vectorized
1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Advokati Jelena Đukanović i Nevena Milošević predavači na konferenciji „E-trgovina 2021“

21/06/2021

Na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji „E-trgovina 2021“ 17.06.2021, advokati Jelena Đukanović i Nevena Milošević su na poziv organizatora, ispred Advokatske kancelarije Žunić učestvovale kao predavači u okviru sesije koji pokriva aktuelne pravne aspekte elektronskog poslovanja u Srbiji.

„E-trgovina“, kao najstariji i najveći događaj u Srbiji posvećen elektronskoj trgovini, kontinuirano prati razvoj domaćeg i regionalnog e-commerce tržišta i već 21 godinu zaredom okuplja ključne učesnike na tržištu.

S obzirom na značajno iskustvo našeg tima u radu sa kompanijama koje su prebacile svoje poslovanje na online sredinu, kao i podršku firmama koje se bave elektronskom prodajom, bilo maloprodajom ili B2B elektronskom trgovinom, advokati Jelena Đukanović i Nevena Milošević su odlučile da pokriju 2 ključne teme u vezi kojih se u prethodnom periodu javilo najviše nedoumica.

Imajući u vidu aktuelnu praksu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, prvi deo sesije bio je posvećen pravilnom popunjavanju kontrolne liste koju dobijaju privredni subjekti kako bi izvršili samoprocenu usklađenosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, o čemu možete više pročitati u našim vestima. Drugi deo sesije ticao se pravilnom deklarisanju proizvoda u e-trgovini, imajući u vidu da se najviše nedoumica kao i zajedničkih grešaka u praksi javlja upravo u vezi sa pravilnom deklaracijom.

Osim pravnog aspekta elektronskog poslovanja koje su vodile članice našeg advokatskog tima, ovogodišnji učesnici su takođe imali priliku da prate sesije koje pokrivaju različite tematske oblasti koje se tiču trgovine putem interneta, kao što su analitika poslovanja, oglašavanje putem društvenih mreža, tehnički aspekti elektronske prodaje i druge.

Budući da je Advokatska kancelarija Žunić fokusirana na pružanje pravne podrške digitalno orijentisanim kompanijama, članovi našeg tima se sa zadovoljstvom odazivaju pozivima za učešće na događajima koji imaju za cilj razmenu iskustava iz sfere elektronskog poslovanja.

Slični blogovi

2 min čitanja

Zunic Law

10/02/2023

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.