najbolji advokati za radno pravo, Najbolji advokat za radne odnose, Radno pravo advokat, advokat za radno pravo, najbolji advokati za radno pravo, advokat radno pravo, najbolji advokati u Beogradu, Najbolji advokati u novom sadu, Najbolji advokati u beogradu, Advokati u novom sadu

JELENA ĐUKANOVIĆ

Nezavisni advokat u saradnji sa Advokatskom kancelarijom Žunić

Obrazovanje:

  • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Master pravnik
  • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

  • 2011 – 2016   Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Radno iskustvo:

  • 2019     Advokat u saradnji sa Advokatskom kancelarijom Žunić
  • 2019    Članstvo u Advokatskoj komori Vojvodine
  • 2016 – 2017   Sudijski pripravnik u Višem sudu u Novom Sadu
  • 2015 – 2016   Sudijski pripravnik u Osnovnom sudu u Novom Sadu

Jelena Đukanović radi kao nezavisni advokat u saradnji sa Advokatskom kancelarijom Žunić od 2019. godine. Jelena je član Advokatske komore Vojvodine.

U Jeleninu ekspertizu spadaju radno pravo, zaštita podataka, trgovina i parnica.

U okviru zaštite podataka, radila je na brojnim projektima koji uključuju sastavljanje ugovora i dokumenata o privatnosti podataka, obuke na polju zaštite podataka, poznavanju i usklađenošću sa pravilima GDPR-a, kako za domaće tako i za međunarodne klijente iz različitih sektora – od informacionih tehnologija, finansija, fitnesa, pa sve do javne bezbednosti, sajber bezbednosti i elektronske trgovine.

Na polju radnog prava, Jelena je savetovala i zastupala mnoga domaća i međunarodna preduzeća, posebno u IT sektoru, pružajući pravnu pomoć u sastavljanju složenih radnopravnih dokumenata i zastupanju u radnopravnim sporovima.

Zajedno sa svojim saradnicima, uspešno je završila brojne projekte koji uključuju sveobuhvatno pravno savetovanje, sastavljanje raznih vrsta ugovora, sastavljanje uslova korišćenja za sajtove klijenata (najčešće u industriji elektronske trgovine).

Jelena takođe neprestano radi na brojnim složenim parničnim postupcima, u kojima zastupa domaće i međunarodne kompanije, vodeći sve faze parnice, od predsudske pripreme do suđenja, poravnanja, i žalbenog postupka.

Nakon što je završila osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu među 1% najuspešnijih studenata svoje generacije i stekla zvanje diplomirani pravnik, uspešno je završila i master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Master tezu odbranila je sa najvišom ocenom i to na temu „Utvrđivanje iznosa rente kao oblika naknade imovinske štete”.

Tokom osnovnih i master studija bila je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kao pripravnik u Osnovnom sudu u Novom Sadu, učestvovala je u pripravničkim radionicama i simulacijama suđenja u građanskopravnoj materiji, koje su sprovedene uz podršku projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa u Republici Srbiji”, koji finansira Evropska unija.

Jelena tečno govori engleski jezik.

NEWSLETTER

Budite u toku sa najvažnijim informacijama