2 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

U korak sa EU standardima digitalnih platformi – Zunic Law partner na projektu Centra za istraživanje javnih politika

08/02/2024

Na poziv Centra za istraživanje javnih politika, Zunic Law sarađuje na zajedničkom projektu pod nazivom „DIGI-SYNC Serbia: Ubrzajmo harmonizaciju propisa sa EU standardima u regulisanju digitalnih platformi„. Osnovna svrha projekta je unapređenje pravnog okvira digitalnih platformi za dostavu hrane u Srbiji kao i položaja platformskih radnika. To će biti postignuto usklađivanjem sa EU standardima i pružanjem predloga za buduću pravnu regulaciju u ovoj oblasti.

Članovi Zunic Law tima su posebno fokusirani na regulaciju digitalnih platformi sa aspekta prava konkurencije, digitalnog poslovanja i radnopravnog položaja platformskih radnika. Glavni cilj adekvatne regulacije ovog sektora je uspostavljanje fer tržišne utakmice, što što podrazumeva slobodnu ali poštenu konkurenciju za potencijalni ulazak novih igrača, uz zaštitu platformskih radnika, kao i otvaranje mogućnosti za nova i kvalitetna radna mesta. Zunic Law će zajedno sa Centrom izaći sa predlogom javne politike koja će biti predstavljena relevantnim zainteresovanim stranama, poput predstavnika ministarstava, sindikata i pravnih stručnjaka, s ciljem uspostavljanja pravnog okvira u skladu sa savremenim zahtevima tržišta i EU regulativom.

Zunic Law izražava zahvalnost na prilici za ponovnu saradnju sa Centrom za istraživanje javnih politika. Ovom saradnjom se pruža mogućnost rešavanju ključnih pitanja u ovoj oblasti, s ciljem unapređenja poslovnih uslova u sektoru digitalne dostave hrane i stvaranja boljih prilika za zapošljavanje.

Slični blogovi

1 min čitanja

Zunic Law

01/08/2023

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.