2 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Zunic Law tim doprineo izradi predloga regulacije platformi za dostavu hrane u Srbiji 

19/05/2024

U sredu, 24. aprila, u Pres Centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu, predstavnice advokatske kancelarije Zunic Law, advokatice Jelena Đukanović i Jelena Obradović, predstavile su na prvom hibridnom okruglom stolu predloge za regulaciju digitalnih platformi za dostavu hrane u Srbiji. Ovaj događaj bio je deo projekta pod nazivom „DIGI-SYNC Serbia: Ubrzajmo harmonizaciju propisa sa EU standardima u regulisanju digitalnih platformi“, koji je realizovan u saradnji sa Centrom za istraživanje javnih politika. 

S obzirom na važnost teme regulacije digitalnih platformi za dostavu hrane u kontekstu jačanja konkurencije i usklađivanja sa standardima Evropske unije, ovaj događaj je bio od izuzetnog značaja. Na okruglom stolu su razmatrani ključni aspekti regulacije ovih platformi, uz učešće stručnjaka iz raznih oblasti, kako bi se postigao širi društveni konsenzus o ovoj temi. 

Zunic Law tim, zajedno sa partnerima iz Centra za istraživanje javnih politika, predstavio je predlog za regulaciju digitalnih platformi za dostavu hrane u Srbiji, koji je rezultat intenzivnog šestomesečnog istraživanja i rada. Predlog je usmeren ka unapređenju poslovnih uslova u sektoru digitalne dostave hrane i stvaranju boljih prilika za zapošljavanje. 

Publikacija sa detaljnim predlozima, koju možete pročitati na sledećem linku, predstavlja korak napred u kreiranju transparentnog i pravednog okruženja za poslovanje digitalnih platformi za dostavu hrane u Srbiji. Na izradi predloga je radio tim Zunic Law, na čelu sa partnerkom Tijanom Žunić Marić i advokaticama Jelenom Đukanović i Jelenom Obradović. 

Zahvaljujemo se Centru za istraživanje javnih politika na saradnji i prilici da doprinesemo razvoju ove važne oblasti. Nastavljamo sa predanim radom kako bismo unapredili pravne okvire i podržali integritet sektora digitalne dostave hrane u našoj zemlji. 

 

https://publicpolicy.rs/publikacije/7455dd60b83afe3047caa58ca1c6100ffc213283.pdf 

Slični blogovi

2 min čitanja

Zunic Law

02/09/2019

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.