1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Kancelarija Žunić na Konferenciji o tehnologiji i pravu u Londonu

16/05/2017

Budući da je Advokatska kancelarija Žunić specijalizovana u oblasti prava informacionih tehnologija, naši predstavnici, Tijana Žunić Marić i Nemanja Žunić, su prisustvovali još jednoj u nizu konferencija posvećenim vodećim temama iz oblasti prava. Konferencija je naslovljena: „Big Data, veštačka inteligencija, tehnologija i pravo” (“Big Data, Artificial Intelligence, Technology and the Law”), a održana 10. maja 2017. godine u Londonu, na lokaciji Hamton & Williams. Organizator ovog događaja je Englesko udruženje za kompjutere i pravo, koje je za ovu priliku okupilo zanimljive govornike iz sfera informacione tehnologije i advokature, kako bi razmatrali pitanja Big Data, Cloud Computing, veštačke inteligencije i prava.

Seminar je pokrio neke od gorućih tema, kao što je i uloga advokata u oblasti novih inicijativa u vezi sa vodećim Big Data i veštačkom inteligencijom. Takođe, diskutovano je i o uticaju Opšte uredbe o zaštiti podataka Big Data tehnologije i procesa (“General Data Protection Regulation on Big Data technologies and processes”).

Na konferenciji su se prisutnima obratili Trevor Callaghan, generalni zastupnik DeepMind-a, svetskog lidera u oblasti istraživanja veštačke inteligencije, potom Will Becker i Liam Gilchrist, osnivači Lexical Labs-a, kao i Helen Woollett, direktor sektora za privatnost u multinacionalnoj kompaniji za pružanje bankarskih i finansijskih usluga – Barclays.

Inače, predstavnici naše kancelarije su nedavno učestvovali i na konferenciji Pravo i novi modeli outsourcinga, koja se takođe održavala u Londonu. Pošto smo uvereni da će na advokaturu u značajnoj meri uticati nova tehnološka dostignuća u godinama koje su pred nama, trudimo se da pratimo trendove u pravu u najprogresivnijim pravnim sistemima, kako bismo bili u mogućnosti da pružamo advokatske usluge najvišeg profesionalnog standarda u novoj eri prava u ovom delu Evrope.

Slični blogovi

Aleksandra Jaćimović

01/04/2024

4 min čitanja

Aleksandra Jaćimović

14/06/2022

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.