IT I SOURCING

Advokatska kancelarija Žunić pruža pravne usluge kompanijama u IT sektoru u svim fazama njihovog razvoja. U tom radu koristimo znanje iz širokog spektra različitih grana prava kako bismo pomogli klijentima da uspešno reše sve probleme. Pokušavamo da primenimo naprednije pravne standarde u situacijama gde nema propisanog rešenja u pravu Republike Srbije ili gde u postojećim propisima postoje pravne praznine. Naš pravni tim smatra da advokati treba da imaju pristupačan stav umesto strogo formalnog i da razmišljaju progresivno, kako bi pružili najbolji mogući pravni savet. Trudimo se da steknemo odlično razumevanje delatnosti kojom se klijent bavi, kako bismo asistirali u postizanju njegovih ciljeva. Iz tog razloga, naš pravni tim radi sa našim IT konsultantima, kada davanje pravnih usluga zahteva i određeni nivo tehničkog znanja.

IT OUTSOURCING

Brz razvoj IT outsourcing tržišta u Srbiji privlači transakcije sa kompleksnim pravnim pitanjima. U Advokatskoj kancelariji Žunić smatramo da takve transakcije ne predstavljaju samo proste ugovorne odnose – one su najčešće zasnovane na dugotrajnim poslovnim odnosima uz razmenu resursa i ideja. Primenjujući pristup “pravično za sve”, trudimo se da obezbedimo zadovoljstvo svih ugovornih strana. Naše usluge obihvataju širok spektar pravnih pitanja od pitanja radnog prava, privatnosti i zaštite informacija, poreza, intelektualne svojine, trgovine i komercijalnih pitanja, do regulatornog okvira. Savetujemo klijente kroz čitav ciklus outsourcing posla, od početnog strukturiranja sporazuma do nabavke i pregovora, tranzicije i primene. Za nas primena tehnologije znači jednostavno, jasno i efikasno rešenje koje nam omogućava da stvorimo zajednički tim sa klijentom.

IT KOMPANIJE

Sektor informacione tehnologije u Srbiji neprestano napreduje kroz izuzetne rezultate srpskih kompanija ne samo na nacionalnom, već i na globalnom tržištu. Interesantano je, međutim, da uprkos toj činjenici, pravni okvir i pravničko obrazovanje u Republici Srbiji daleko zaostaju. Na osnovu ekspertize dobijene u razvijenijim pravnim sistemima, Advokatska kancelarija Žunić pruža pravne usluge IT kompanijama u vezi sa intelektualnom svojinom, licencama, ugovorima i Internet pravom. Zastupajući i korisnike i provajdere analiziramo postojeće ugovorne odnose i dajemo procenu odgovornosti i rizika. Posebno smo se specijalizovali za pravnu zaštitu softvera, koja omogućava našim klijentima da zaštite najznačajniji deo njihove intelektualne svojine.

KONTAKT