1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

eTrustmark Day 5 – Tijana Žunić Marić o novinama u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti koje se odnose na e-prodavnice

14/06/2019

12.06.2019. godine, na inicijativu organizacije eTrustmark.rs, održan je peti eTrustmark Day – Savetovanje e-trgovaca o aktuelnim temama i problemima sa kojima se susreću u praksi, u prostorijama Asseco SEE Srbija u Beogradu.

Partner Tijana Žunić Marić imala je priliku da se ispred Advokatske kancelarije Žunić odazove pozivu za predavanje na temu novina u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti koje se odnose na e-prodavnice. Učesnici su tokom predavanja imali priliku da čuju koje su to novine koje novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti donosi za e-prodavnice, o obavezama koje novi Zakon uvodi, na koji način usaglasiti i uskladiti poslovanje e-prodavnice sa novim Zakonom, kao i  pod kojim uslovima se primenjuje GDPR na e-trgovinu u Srbiji.

Peti eTrustmark Day okupio je oko 70 e-trgovaca, od predstavnika manjih firmi koje tek započinju poslovanje u ekosistemu e-trgovine, do međunarodnih kompanija kojima je e-trgovina jedan od glavnih principa poslovanja.

Osim o novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, učesnici su od pripadnika sektora tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija imali priliku da čuju više o inspekcijskom nadzoru e-prodavnica, kao i o sigurnosti e-trgovine.

Advokatska kancelarija Žunić snažno podržava događaje koji imaju za cilj da prošire svest o važnosti novog Zakona, kao i da približe značaj usklađivanja poslovanja sa novim Zakonom o zaštiti podataka ličnosti, koji, podsećamo, počinje sa primenom 21.08.2019. godine.

Slični blogovi

4 min čitanja

Nemanja Žunić

29/05/2022

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.