Održan eTrustmark Day 5 – Tijana Žunić Marić o novinama u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti koje se odnose na e-prodavnice

12.06.2019. godine, na inicijativu organizacije eTrustmark.rs, održan je peti eTrustmark Day – Savetovanje e-trgovaca o aktuelnim temama i problemima sa kojima se susreću u praksi, u prostorijama Asseco SEE Srbija u Beogradu.

Partner Tijana Žunić Marić imala je priliku da se ispred Advokatske kancelarije Žunić odazove pozivu za predavanje na temu novina u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti koje se odnose na e-prodavnice. Učesnici su tokom predavanja imali priliku da čuju koje su to novine koje novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti donosi za e-prodavnice, o obavezama koje novi Zakon uvodi, na koji način usaglasiti i uskladiti poslovanje e-prodavnice sa novim Zakonom, kao i  pod kojim uslovima se primenjuje GDPR na e-trgovinu u Srbiji.

Peti eTrustmark Day okupio je oko 70 e-trgovaca, od predstavnika manjih firmi koje tek započinju poslovanje u ekosistemu e-trgovine, do međunarodnih kompanija kojima je e-trgovina jedan od glavnih principa poslovanja.

Osim o novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, učesnici su od pripadnika sektora tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija imali priliku da čuju više o inspekcijskom nadzoru e-prodavnica, kao i o sigurnosti e-trgovine.

Advokatska kancelarija Žunić snažno podržava događaje koji imaju za cilj da prošire svest o važnosti novog Zakona, kao i da približe značaj usklađivanja poslovanja sa novim Zakonom o zaštiti podataka ličnosti, koji, podsećamo, počinje sa primenom 21.08.2019. godine.

Najnovije:

Rate this article

Click on a star to rate it!