1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Tijana Žunić Marić predavala na temu arbitraže u okviru Akademije AKV

01/10/2018

Akademija Advokatske komore Vojvodine je zbog velikog interesovanja, 28.09.2018. godine u Novom Sadu ponovila obuku za advokate na temu „Arbitraža: pokretanje i organizacija postupka, podnesci, troškovi”. Cilj obuke je bio da se advokatima približi arbitražno rešavanje sporova, kao alternativa postupku pred državnim sudovima.

Glavni predavač na obuci je bila prof. dr Maja Stanivuković, profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Predsednica Beogradskog arbitražnog centra i vodeći domaći stručnjak sa impresivnim iskustvom u međunarodnoj arbitraži.

Ispred Advokatske kancelarije Žunić, kao predavač na temu Troškovi arbitražnog postupka” bila je advokat Tijana Žunić Marić, koja je polaznicima ukazala na razlike u računanju i predujmu troškova arbitražnog postupka u odnosu na predujam troškova parničnog postupka. Poseban akcenat je stavljen na poređenje u troškovima postupka u sporovima pred Privrednim sudom i pred Beogradskim arbitražnim centrom (BAC). Inače, advokat Žunić Marić je sekretar Beogradskog arbitražnog centra, arbitražne institucije koja je osnovana pod okriljem Udruženja za arbitražno pravo.

Treći predavač je bio advokat Dragan Psodorov, član Udruženja za arbitražno pravo, koji je uputio polaznike Akademije na praktične probleme koji se tiču priznanja i izvršenja stranih arbitražnih odluka.

Advokatska kancelarija Žunić sa zadovoljstvom podržava organizaciju ovakvih i sličnih obuka u okviru Akademije Advokatske komore Vojvodine i advokati kancelarije se uvek rado odazivaju pozivu na ovakve i slične događaje.

Slični blogovi

8 min čitanja

Jelena Đukanović

30/05/2024

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.