1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

AK Žunić gost na skupu renomirane novosadske IT kompanije To-Net

07/05/2018

Dana 04.05.2018. godine, u kongresnom centru Andrevlje na Fruškoj gori, tradicionalno je održan skup za aktere na domaćem tržištu gasa u organizaciji renomirane kompanije TO-Net doo Novi Sad. Ove godine ovaj događaj je nosio naziv „Konkurencija je stigla, utakmica počinje” u skladu sa tektonskim promenama koje je tržište gasa u Srbiji pretrpelo ulaskom 66 licenciranih snabdevača na slobodnom tržištu.

Inače, IT kompanija TO-Net doo je jedna od veoma uspešnih domaćih kompanija koja nudi sopstvene softverske alate u vidu kompletnih rešenja za distributere gasa kako za domaće tako i za inostrano tržište. I ove godine na skupu su predstavljene inovacije postojećim i potencijalnim partnerima, kao i projekti koji su uspešno realizovani do sada.

Advokati Tijana Žunić Marić i Nemanja Žunić su se odazvali pozivu organizatora i održali predavanje na temu Poslovna tajna i procedure za očuvanje poverljivosti”. U svom predavanju, advokati su istakli da konkurencija na tržištima koja se otvaraju, kao što je slučaj sa tržištem distribucije gasa, može da dovede do neželjenih radnji nelojalne konkurencije. Ovakvim radnjama drugi učesnici na tržištu mogu iskoristiti poslovne tajne radi nanošenja štete društvu koje je držalac te poslovne tajne ili ostvariti parazitsku korist. Kako bi se nemerljiva šteta koja tako može nastupiti sprečila, advokati su predložili niz preventivnih mera koje počinju od zaključivanja ugovora o poslovnoj tajni do uvođenja kompletnih procedura za očuvanje poverljivosti.

Advokatska kancelarija Žunić je u svom radu fokusirana na pružanje pravne podrške IT firmama, pa je članovima našeg tima uvek zadovoljstvo da doprinesu svojim učešćem ovakvim i sličnim događajima.

Slični blogovi

1 min čitanja

Zunic Law

18/06/2021

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.