AK Žunić na X Beogradskoj Konferenciji o Arbitraži i XI Belgrade Open Pre-Moot

Tokom proteklog vikenda, članovi Advokatske kancelarije Žunić prisustvovali su X Beogradskoj konferenciji o arbitraži održanoj na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Događaj je okupio eminentne govornike koji su govorili o aktuelnim temama u oblasti međunarodne arbitraže, poput evoluirajućeg prava i prakse za izuzeće arbitara, promena u procesnim pravilima arbitražnih institucija i dr.

Nakon konferencije, usledilo je, preko 150 usmenih rundi u okviru XI Belgrade Open Pre-Moot, takmičenja u simulaciji međunarodne komercijalne arbitraže u oblasti međunarodne prodaje robe, održanih od strane Fakulteta u saradnji sa brojnim advokatskim kancelarijama.

Okupivši 76 timova iz 32 države, Belgrade Open je najveće pre-moot takmičenje, koje se održava na godišnjem nivou kao deo pripreme timova za Willem C. Vis takmičenje iz simulacije međunarodne komercijalne arbitraže, koje se održava u Beču sa više od 300 timova učesnika svake godine.

Pored učešća na Konferenciji o Arbitraži, članovi Advokatske kancelarije Žunić su učestvovali u svojstvu arbitara na usmenim rundama, kao deo impozantnog skupa od preko 300 arbitara. Pored suda o argumentima tužioca i tuženog po procesnim i materijalnim pitanjima slučaja, koji je predmet takmičenja, arbitri su testirali pravnu i činjeničnu pripremljenost timova, kao i njihovu veštinu pravne argumentacije. Tim Advokatske kancelarije Žunić je sa velikim zadovoljstvom učestvovao u ovogodišnjoj X Beogradskoj konferenciji o arbitraži, kao i  na XI Belgrade Open Pre-Moot takmičenju.

Najnovije: