1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

AK Žunić na X Beogradskoj Konferenciji o Arbitraži i XI Belgrade Open Pre-Moot

23/03/2018

Tokom proteklog vikenda, članovi Advokatske kancelarije Žunić prisustvovali su X Beogradskoj konferenciji o arbitraži održanoj na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Događaj je okupio eminentne govornike koji su govorili o aktuelnim temama u oblasti međunarodne arbitraže, poput evoluirajućeg prava i prakse za izuzeće arbitara, promena u procesnim pravilima arbitražnih institucija i dr.

Nakon konferencije, usledilo je, preko 150 usmenih rundi u okviru XI Belgrade Open Pre-Moot, takmičenja u simulaciji međunarodne komercijalne arbitraže u oblasti međunarodne prodaje robe, održanih od strane Fakulteta u saradnji sa brojnim advokatskim kancelarijama.

Okupivši 76 timova iz 32 države, Belgrade Open je najveće pre-moot takmičenje, koje se održava na godišnjem nivou kao deo pripreme timova za Willem C. Vis takmičenje iz simulacije međunarodne komercijalne arbitraže, koje se održava u Beču sa više od 300 timova učesnika svake godine.

Pored učešća na Konferenciji o Arbitraži, članovi Advokatske kancelarije Žunić su učestvovali u svojstvu arbitara na usmenim rundama, kao deo impozantnog skupa od preko 300 arbitara. Pored suda o argumentima tužioca i tuženog po procesnim i materijalnim pitanjima slučaja, koji je predmet takmičenja, arbitri su testirali pravnu i činjeničnu pripremljenost timova, kao i njihovu veštinu pravne argumentacije. Tim Advokatske kancelarije Žunić je sa velikim zadovoljstvom učestvovao u ovogodišnjoj X Beogradskoj konferenciji o arbitraži, kao i  na XI Belgrade Open Pre-Moot takmičenju.

Slični blogovi

3 minuta min čitanja

Zunic Law

16/11/2023

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.