Advokat Tijana Žunić Marić predavač na temu arbitraža u Advokatskoj komori Vojvodine

Dana 13.04.2018. godine Akademija Advokatske komore Vojvodine je organizovala obuku advokata na temu „Arbitraža: pokretanje i organizacija postupka, podnesci, troškovi”. Cilj obuke je bio da se advokatima približi arbitražno rešavanje sporova, kao alternativa postupku pred državnim sudovima.

Glavni predavač na obuci je bila prof. dr Maja Stanivuković, profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Predsednica Beogradskog arbitražnog centra i vodeći domaći stručnjak sa impresivnim iskustvom u međunarodnoj arbitraži.

Ispred Advokatske kancelarije Žunić kao predavač na temu „Troškovi arbitražnog postupka” bila je advokat Tijana Žunić Marić, koja je polaznicima ukazala na razlike u računanju i predujmu troškova arbitražnog postupka u odnosu na predujam troškova parničnog postupka. Poseban akcenat je stavljen na poređenje u troškovima postupka u sporovima pred Privrednim sudom i pred Beogradskim arbitražnim centrom (BAC). Inače, Tijana je sekretar Beogradskog arbitražnog centra, arbitražne institucije koja je osnovana pod okriljem Udruženja za arbitražno pravo.

Treći predavač je bio advokat Dragan Psodorov, član Udruženja za arbitražno pravo, koji je polaznicima ukazao na praktične probleme koji se tiču priznanja i izvršenja stranih arbitražnih odluka.

Advokatska kancelarija Žunić snažno podržava organizaciju ovakvih i sličnih obuka u okviru Advokatske komore Vojvodine i zadovoljstvo nam je da učestvujemo u ovakvim događajima.

Najnovije: