Tijana Žunić Marić preporučena kao svetski stručnjak za zaštitu privatnosti i podataka o ličnosti

Tijana Žunić Marić Leading Data Protection Lawyer

Who’s Who Legal, jedna od vodećih svetskih organizacija za sprovođenje nezavisnog rangiranja advokata, preporučila je Tijanu Žunić Marić, partnera u Advokatskoj kancelariji Žunić kao jednog od vodećih svetskih stručnjaka na polju zaštite privatnosti i podataka o ličnosti u svom globalnom vodiču “Data: 2020”, čime je Tijana postala prva i jedina advokatica iz Srbije koja je dobila ovo značajno  priznanje u ovoj grani prava.

Who’s Who Legal (WWL) istražuje i rangira najbolje svetske advokate, dok vodiče objavljuje Law Business Research Limited, nezavisna izdavačka kuća sa sedištem u Londonu, koja tokom poslednje 23 godine ocenjuje najbolje stručnjake iz oblasti prava na svetskom tržištu, u preko 160 zemalja i u okviru 35 pojedinačnih grana prava. Sva istraživanja se sprovode nezavisno, a rezultati su dostupni besplatno na njihovom sajtu.

WWL vodič za zaštitu podataka preporučuje vodeće pravnike iz 69 država na polju privatnosti i zaštite podataka, sigurnosti podataka, informacionih tehnologija i telekomunikacija i medija.

„Odabrani advokati su stručnjaci koji doprinose da podaci kako kompanija, tako i fizičkih lica ostanu privatni, pomažu klijentima da zadrže kontrolu nad svojim podacima o ličnosti, implementiraju razvoj sistema bezbednosti podataka i infrastrukturu, bave se složenim pitanjima outsourcinga i savetuju klijente o korporativnim, transakcionim i regulatornim pitanjima”.

Ovo važno priznanje predstavlja veliku čast za Advokatsku kancelariju Žunić za prethodni rad u oblasti zaštite privatnosti i podataka o ličnosti u Srbiji. Tijana Žunić Marić ulaže ogromne napore u podizanje svesti o važnosti zaštite podataka o ličnosti i u protekloj godini uspešno je završila značajne projekte u ovoj oblasti. Iz tog razloga, ovo ugledno priznanje predstavlja veliku čast i služiće kao odskočna daska za nastavak i unapređenje važnog rada na ovom polju.

Najnovije:

NEWSLETTER

Budite u toku sa najvažnijim informacijama