2 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Tijana Žunić Marić preporučena kao „Global Leader“ za zaštitu privatnosti i podataka o ličnosti

25/12/2019

Who’s Who Legal, jedna od vodećih svetskih organizacija za sprovođenje nezavisnog rangiranja advokata, preporučila je Tijanu Žunić Marić, partnera u Advokatskoj kancelariji Žunić kao “Global Leader” na polju zaštite privatnosti i podataka o ličnosti u svom globalnom vodiču “Data: 2020”, čime je Tijana postala prva advokatica iz Srbije koja je dobila ovo značajno  priznanje u ovoj grani prava.

Who’s Who Legal (WWL) istražuje i rangira najbolje svetske advokate, dok vodiče objavljuje Law Business Research Limited, nezavisna izdavačka kuća sa sedištem u Londonu, koja tokom poslednje 23 godine ocenjuje najbolje stručnjake iz oblasti prava na svetskom tržištu, u preko 160 zemalja i u okviru 35 pojedinačnih grana prava. Sva istraživanja se sprovode nezavisno, a rezultati su dostupni besplatno na njihovom sajtu.

WWL vodič za zaštitu podataka preporučuje vodeće pravnike iz 69 država na polju privatnosti i zaštite podataka, sigurnosti podataka, informacionih tehnologija i telekomunikacija i medija.

„Odabrani advokati su stručnjaci koji doprinose da podaci kako kompanija, tako i fizičkih lica ostanu privatni, pomažu klijentima da zadrže kontrolu nad svojim podacima o ličnosti, implementiraju razvoj sistema bezbednosti podataka i infrastrukturu, bave se složenim pitanjima outsourcinga i savetuju klijente o korporativnim, transakcionim i regulatornim pitanjima”.

Ovo važno priznanje predstavlja veliku čast za Advokatsku kancelariju Žunić za prethodni rad u oblasti zaštite privatnosti i podataka o ličnosti u Srbiji. Iz tog razloga, služiće našem timu kao odskočna daska za nastavak i unapređenje važnog rada na ovom polju.

Slični blogovi

4 min čitanja

Aleksandra Jaćimović

10/06/2019

3 min čitanja

Vitomir Žunić

02/06/2022

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.