1 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

AK Žunić održala webinar „Najčešće greške poslodavaca u IT sektoru“ za IT klastere u Srbiji

12/11/2020

Advokati Advokatske kancelarije Žunić su 10. novembra 2020. održali webinar za članice vodećih IKT klastera o najčešćim greškama koje IT kompanije čine u oblasti radnih odnosa u Srbiji pod nazivom „Najčešće greške poslodavaca u IT sektoru“. Webinar su vodile Tijana Žunić Marić, partner u Advokatskoj kancelariji Žunić, koja je specijalizovana za pravo u okviru IT sektora, u okviru čega ima dugogodišnje iskustvo sa radnim pravom u okviru ove specifične industrije i advokat Jelena Đukanović, koja je specijalizovana za radno pravo i zaštitu podataka o ličnosti.

Fokus ovog webinara je stavljen na prenos bogatog iskustva u savetovanju preko 50 IT kompanija godišnje u oblasti radnih odnosa, koje je ukazalo na ponavljanje propusta i grešaka koje se lako mogu izbeći korišćenjem maksimalnog potencijala koje pruža zakonodavstvo Srbije, ali i rešenja iz naprednijih pravnih sistema. Iz tog razloga smo kreirali posebnu strukturu webinara za članice IT sektora, u želji da damo doprinos funkcionisanju IT zajednice, kao jedne od vodećih grana domaće privrede.

Tokom interaktivnog webinara kao i tokom dela predviđenog za pitanja i odgovore, doticali smo se grešaka koje se tiču radnog prava uopšte, kao što su greške koje se javljaju prilikom isplate zarada, troškova, naknada zarada, kao i propusti u regulisanju zaštite podataka o ličnosti i sl. Takođe, poseban akcenat je bio na greškama koje su specifične za IT sektor,  kao što su zaštita poverljivosti, procedure za korišćenje open source kodazaštita intelektualne svojine i ostale teme od važnosti za IT firme.

Budući da je jedan od osnovnih principa rada na kojima počiva AK Žunić prenošenje znanja, sa zadovoljstvom smo održali ovakvu vrstu predavanja za ključne aktere u okviru IT sektora. Još jednom se zahvaljujemo saradnicima iz Vojvođanskog IKT klastera, kao i IKT Klastera Centralne Srbije, kao i svim učesnicima ovog webinara na aktivnom učešću kao i brojnim zanimljivim pitanjima.

Kako u budućnosti planiramo održavanje webinara na aktuelne teme iz različitih oblasti prava, pozivamo Vas da pratite naš blog gde možete saznati više informacija o narednim projektima.

Slični blogovi

1 min čitanja

Zunic Law

12/03/2017

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.