Pavle Stavretović

PAVLE STAVRETOVIĆ

Advokatski pripravnik

Obrazovanje:

  • Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu: Specijalistički kurs u oblasti prava digitalne imovine (u toku)
  • Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu: Diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

  • 2021 Nagrada Gašo Knežević – drugo mesto za najbolje studentske radove iz oblasti alternativnog rešavanja sporova
  • 2021   Stipendista Fonda za mlade talente u saradnji sa Ministarstvom za sport i omladinu za najbolje studente osnovnih studija u Srbiji (Dositeja)
  • 2017 – 2021 Dobitnik četiri godišnja priznanja za najbolje studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu
  • 2017 – 2021   Stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Radno iskustvo:

  • 2022 Advokatski pripravnik u Zajedničkoj advokatskoj kancelariji Žunić Beograd
  • 2021 Advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji u Beogradu
  • 2021  Članstvo u Advokatskoj komori Beograda

Pavle Stavretović je advokatski pripravnik u Zajedničkoj advokatskoj kancelariji Žunić Beograd. Član je Advokatske komore Beograda, a timu kancelarije se pridružio 2022. godine. Trenutno se nalazi pod mentorstvom advokata specijalizovanih za korporativno pravo, poresko pravo, IT ugovore i kriptovalute.

Pavle Stavretović je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao student poslovno-pravnog smera. Tokom studija bio je stipendista Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja za ostvaren uspeh, a i dobitnik je stipendije „Dositeja“ Fonda za mlade talente Republike Srbije za najbolje studente osnovnih studija. Dobitnik je četiri godišnja priznanja Pravnog fakulteta za najbolje studente i drugog mesta na konkursu za nagradu „Gaša Knežević“ za najbolje studentske radove iz oblasti alternativnog rešavanja sporova. Bio je deo tima Pravnog fakulteta na 28. međunarodnom takmičenju iz Međunarodne trgovinske arbitraže, poznatije kao Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2020/2021.

Tokom studija, pohađao je više dodatnih domaćih i međunarodnih kurseva i obuka, od kojih su neki Letnja škola međunarodnog trgovinskog prava koja se održava u Cirihu, kurs međunarodnog prava u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu, kurs pisanja pravnih akata bivše američke tužiteljke Marissa Molé Bostick i drugi. Član je Udruženja za arbitražno pravo, Young ICCA, MAA – Moot Alumni Association. Tokom studija, obavljao je stručne prakse u advokatskim kancelarijama i jednoj od big four konsultantskih agencija. Pre započinjanja svojih studija u Beogradu, dve godine je živeo u Austriji, gde je studirao pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beču. Tečno govori engleski, nemački i srpski jezik.