thumbnail_Logo_4_vectorized
5 min čitanja

Podeli ovaj članak

Rate this Post

Pravna struktura Startapa: Ključni saveti

15/09/2023
Charting-Your-Startups-Course-Essential-Legal-Structuring-Tips

Da li sanjarite o pokretanju svog startapa? Da li je Vaša ideja ona koja će značajno promeniti industriju? Spremni ste da započnete uzbudljivo putovanje i da preduzmete prvi korak ka pretvaranju svojih snova u stvarnost?

Ako je odgovor na ova pitanja da, na pravom ste mestu!

Statistički gledano, samo 1 od 10 startapa „preživi“. Razlozi za neuspeh startapa su različiti. Stoga, trebalo bi da se pobrinete da pravilno planirate sve aspekte svog poslovanja. Iako je vaša poslovna ideja najznačajnija, na ovom putovanju, važno je da pažnju posvetite i pravnim pitanjima.

Prvi korak u započinjanju vašeg biznisa je, naravno, osnivanje kompanije. To vas dovodi do važnog pitanja – gde treba da osnujem svoju kompaniju? Odgovor zavisi od tri osnovna kriterijuma koje trebate razmotriti pre donošenja konačne odluke.

1. Definisanje ciljnog tržišta

Na samom početku, trebalo bi da odredite ko će biti vaši ciljni kupci. Na primer, ako planirate da razvijete HR aplikaciju sa fokusom na evropsko tržište, verovatno ćete osnovati kompaniju koja će biti vlasnik aplikacije u EU.

2. Gde se nalazi Vaš ključni tim?

Imati dobar tim je od suštinskog značaja za uspeh vaše kompanije. Na primer, ako nameravate da razvijete aplikaciju, biće ključno imati tim IT stručnjaka koji će vam pomoći da pretvorite vašu ideju u (online) stvarnost.

To znači da treba da potražite tržište koje vam može ponuditi tim IT stručnjaka. S obzirom na to da startapovi obično imaju ograničene budžete, biće neophodno pronaći savršenu ravnotežu između konkurentnog tržišta rada koje može ponuditi obrazovan, talentovan i vešt kadar i nižih troškova života koji utiču na raspon plata.

3. Pronalaženje investitora

Većina startapa u nekom trenutku traži VC (venture capital) fond koji će uložiti u kompaniju ili anđele investitore. To znači da treba unapred razmisliti o tome ko bi bio vaš idealni investitor i kako ćete ih zadobiti. Investitori imaju različite preference, pa treba razmisliti o vrsti investitora koje ćete privući.

Takođe, treba da budete svesni da će investitori, pre nego što ulože sredstva u vašu kompaniju, sprovesti dubinsku due diligence vaše kompanije. Ako želite biti spremni za due diligence analizu, možete pronaći korisne savete u našem prethodnom blogu na temu Due Diligence analize.

Nakon postavljanja osnovnih kriterijuma za vaš startap, bićete korak bliže osnivanju vaše kompanije.

Važno je imati na umu da iako zvuči praktično, osnivanje samo jedne kompanije nije nužno i najbolje rešenje. Na primer, jedna jurisdikcija može biti savršeno rešenje za potencijalne investitore. Međutim, to ne mora biti najbolji izbor za vaš ključni tim i ciljno tržište.

Ako je to slučaj, trebalo bi razmotriti osnivanje povezanih kompanija u jurisdikcijama koje su povoljne za svaki od navedenih kriterijuma. Međutim, pre nego što osnujete kompaniju u bilo kojoj jurisdikciji, trebali biste razmotriti još nekoliko stvari.

1. Osnivanje kompanije i otvaranje računa u banci

Pre nego što započnete proces osnivanja kompanije, preporučljivo je da se uverite da je procedura jednostavna i da će ići glatko. Trošenje mnogo energije na osnivanje kompanije obično nije početak koji osnivač očekuje.

Nakon osnivanja kompanije, važno je otvoriti poslovni račun u banci, i to što je pre moguće. To će omogućiti vašem startapu da posluje. U vezi s tim, takođe treba da se uverite da će otvaranje bankovnog računa biti jednostavno i bez poteškoća.

Na primer, uz odgovarajuću pravnu podršku, osnivanje kompanije u Srbiji će biti prijatan i jednostavan proces. Kao zemlja s konkurentnim IT tržištem, veliki broj startapa odlučilo se da svoj razvojni centar osnuje upravo u Srbiji.

Ako vas zanima osnivanje kompanije u Srbiji, možete pročitati više o procesu vezanom za osnivanje firme.

2. Upoznavanje sa različitim vrstama pravnih entiteta

Veoma je važno imati jasnu predstavu o vrsti pravnog entiteta koji želite da osnujete. U početnoj fazi, verovatno ćete osnovati privatnu kompaniju s jednim ili više članova/akcionara. U vezi s tim, preporučljivo je uzeti u obzir da li određena jurisdikcija nameće bilo kakva ograničenja u vezi s brojem članova društva, eventualnim ograničenjima za strane državljane da osnuju kompaniju itd.

3. Prenos udela

Vrsta pravnog entiteta usko je povezana s potencijalnim prenosom udela, odnosno eventualnom prodajom vašeg startapa u celini ili delimično. Kako smo napred spomenuli, izvesno je da ćete u jednom trenutku tražiti investitore. Iz tog razloga, trebali biste se pobrinuti da odaberete jurisdikciju u kojoj je verovatno da će transakcija proći bez poteškoća.

Na primer, srpski propisi definišu jasan i jednostavan postupak prenosa udela u doo[2]. Nakon potpisivanja ugovora o prenosu udela i podnošenja registracione prijave za registraciju prenosa udela, novi članovi će biti registrovani u Privrednom registru u roku od 5 radnih dana.

U tu svrhu, neka od važnih pitanja koja treba razmotriti su sledeća:

  • Koju je sve dokumentaciju potrebno da pripremim?
  • Koja je forma tih dokumenata?
  • Koliko traje registracija novog člana/akcionara?
  • Kako izgleda KYC (Know Your Customer) procedure kroz koju će novi članovi/akcionari proći?
  • Da li postoje dodatni koraci koje treba preduzeti?

4. Ugovor članova

Prilikom pokretanja startapa, važno je uspostaviti čvrstu osnovu za odnos između osnivača. Ugovor članova je ključni dokument koji definiše prava, obaveze, odgovornosti i svakog osnivača. Iako se može činiti suvišnim na samom početku, korisno je na samom početku definisati okvir za donošenje odluka, kao i sva druga pitanja koja za članove mogu biti relevantna.

Važno je konsultovati se sa kvalifikovanim advokatom prilikom sastavljanja vašeg ugovora članova. Svaki startap je jedinstven i advokat vam može pomoći da prilagodite ugovor kako bi zadovoljio Vaše specifične potrebe.

Na primer, ako startap ima 3 osnivača, od kojih će svaki doprineti razvoju na neki način, preporučljivo je detaljno definisati njihove odgovornosti u pisanom obliku. Na primer, Osnivač A će uglavnom obezbediti sredstva, Osnivač B je IT stručnjak koji će nadgledati razvojni proces, a Osnivač 3 je stručnjak za prodaju koji će doprineti plasmanu proizvoda. Radi transparentnosti, njihove odgovornosti mogu biti detaljno definisane u Ugovoru članova.

Ukoliko želite saznati više o Ugovoru članova, obratite nam se.

5. Poreski aspekt

Razumevanje poreskih obaveza kompanije od ključnog je značaja kako bi Vaša kompanija bila usklađena sa zakonom, ali i kako biste obezbedili finansijsku optimizaciju Vašeg startapa.

Često se dešava da startapi u početnoj fazi zanemare mogućnosti poreskih olakšica i drugih benefita. Međutim, ovo je nešto što treba razmotriti pre osnivanja kompanije.

Neke zemlje nude širok spektar poreskih olakšica kao što su R&D, IP box, olakšice za zaposlene, različita poreska izuzeća, itd. Da biste u potpunosti iskoristili poreske olakšice, korisno je istražiti sve opcije pre nego što započnete Vaš biznis. Ovaj proaktivni korak doprineće dobro strukturiranom poslovnom okruženju i efikasnoj poreskoj optimizaciji.

Kao primer, Srbija je jedna od zemalja koja nudi mnoge poreske olakšice, subvencije i druge beneficije koje mogu pomoći vašem poslovanju u rastu.

6. Intelektualna svojina

S pravnog gledišta, jedna od ključnih stvari je zaštita intelektualne svojine startapa. Često, vrednost startapa većinski se određuje na osnovu vrednosti intelektualne svojine startapa. Intelektualna svojina obično se stvara od strane zaposlenih.

Iz tog razloga, esencijalno je imati jasan mehanizam za prenos prava intelektualne svojine sa zaposlenih na kompaniju. To će osigurati da kompanija bude nosilac svih prava intelektualne svojine i da je može dalje prenositi.

Takođe je važno odabrati jurisdikciju koja pruža adekvatnu zaštitu za zaštitne znakove, patente i poslovne tajne.

7. Zaštita podataka o ličnosti

Propisi o zaštiti ličnih podataka takođe treba da bude na listi stvari koje ćete razmotriti pre osnivanja kompanije. To je posebno važno ako nameravate da obrađujete podatke o ličnosti u velikom obimu.

Ako razvijate aplikaciju, gotovo je sigurno da ćete obrađivati lične podatke. Na primer, verovatno će biti potrebno da se prijavite kako biste koristili aplikaciju. To znači da ćete obrađivati lične podatke.

Kao što smo već naveli, dali smo primer HR aplikacije usmerene na EU tržište. U poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama, regulative EU (i generalno evropskih država) u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti su strože. U tom smislu, ako je vaše ciljno tržište evropsko tržište, trebalo bi se pobrinuti da vaše poslovanje bude uspostavljeno u jurisdikcijama koje mogu garantovati usaglašenost sa evropskim propisima o zaštiti podataka.

Međutim, ciljno tržište kompanije može biti evropsko tržište, ali kompanija takođe može izvoziti lične podatke u treću zemlju. Ako je to vaš slučaj, trebalo bi se pobrinuti da se lični podaci izvoze u skladu sa zakonom.

8. Plan za usaglašenost

Pratiti plan za usaglašenost je ključno za uspešan startap. Na ovom putu, prvi korak treba da bude razumevanje regulatornog okvira i specifičnih pravila za industriju. Drugim rečima, trebalo bi da proverite koje obaveze će Vaša kompanija imati u vezi sa podnošenjem finansijskih izveštaja, da li vaš poslovni model zahteva posebne dozvole ili licence, itd.

Na primer, ako vaš poslovni model uključuje razvoj aplikacije u oblasti finansija (FinTech), trebalo bi da obratite više pažnje na finansijske regulative u konkretnoj jurisdikciji. Naime, takav poslovni model može biti pod posebnim režimu koji zahteva licence i odobrenja za aplikaciju.

Takođe, trebalo bi da proverite da li odabrana jurisdikcija nudi mogućnost smanjenja operativnih troškova. Na primer, virtuelno sedište može predstavljati značajnu uštedu u ranoj fazi razvoja startapa. Pored toga, zaposleni će verovatno biti zadovoljni mogućnošću rada od kuće.

9. Radnopravni aspekt

Propisi o zapošljavanju i pravima zaposlenih su izuzetno značajni u jurisdikcijama gde planirate da formirate svoj ključni tim. U tom smislu, trebalo bi se pobrinuti da vaša kompanija poštuje sve propise koji uređuju zapošljavanje.

Takođe, trebalo bi razmotriti koji je najbolji način da zadržite svoj ključni tim. Stoga se potencijalne pogodnosti za vaše zaposlene ne bi trebale zanemariti ni u jednoj fazi. Na primer, ESOP (Employee Stock Ownership Plan) je jedna od beneficija koja bi mogla podstaći vaše najbolje zaposlene da ostanu u kompaniji.

U dinamičnom okruženju startapa, pravilna pravna struktura je temelj uspeha. Iako se može činiti suvišnim na samom početku, adekvatna pravna struktura je ključna za uspešan startap. Sa dobro organizovanim pristupom pravnoj strukturi, sada ste spremni da utvrdite put vašeg startapa prema uspešnoj priči!

[1]  https://www.embroker.com/blog/startup-statistics/  
[2] Companies Act (Zakon o privrednim društvima) (“Official Gazette of the Republic of Serbia”, nos. 36/2011, 99/2011, 83/2014 – other law, 5/2015, 44/2018, 95/2018, 91/2019 and 109/2021)

Slični blogovi

Najnoviji blogovi

Niste sigurni odakle da krenete?

Ukoliko niste sigurni koji je prvi korak, zakažite konsultacije sa jednim od naših stručnjaka.

techlawafficiendo

privacywhisperer

cryptobuddy

evegreen

Ovo nije samo još jedan newsletter

Zaboravite dosadne pravničke analize i teoriju.
Saznajte za rokove i primajte vesti koje zaista pomažu vašem poslovanju.