Pravna podrška za startape

U startapima je sve po svojoj prirodi nepredvidivo. Budući da smo i sami bili u ulozi osnivača startapa, poznato nam je da osnivači očekuju koncizan pravni savet i advokatsku podršku bez iznenađenja u pogledu troškova. Našem advokatskom timu je veoma važno da ispuni ova očekivanja. Politika kancelarije je da se startapima posveti značajno vreme kako bismo se što bolje upoznali sa vašom idejom.

Naša pravna podrška uključuje pomoć u svim fazama razvoja startapa:

Rana faza razvoja startapa:

 

Scale-up faza razvoja startapa:

  • Poslovi koji se tiču akvizicije kapitala (krediti, grantovi, inkubatori i akceleratori, venture kapital, poslovni anđeli, crowdfunding)
  • Pitanja povećanja kapitala
  • Pitanje izlaska iz startapa

 

Jasno nam je da startapi mogu biti usmereni na globalno prisustvo, što povlači pitanje zaštite brenda u različitim jurisdikcijama. Stoga, možemo da  osiguramo da startap brend bude zaštićen žigom ne samo u Srbiji, već i u Sjedinjenim Američkim Državama i EU, bez angažovanja advokata iz drugih država. Povodom ostalih pravnih pitanja, naši advokati specijalizovani za startup-e sarađuju sa kancelarijama iz Velike Britanije i SAD koje su specijalizovane za oblast IT prava, kako bi pružili sveobuhvatnu pravnu podršku.

Tijana Žunić Marić

Zunic Nemanja

Nemanja Žunić

Blogovi iz IT prava

3 min čitanja

Jelena Đukanović

15/05/2024